0

Gyógyfürdő hatása

Magyarország fürdőkultúrájára már a török hódoltság idejétől kezdve jellemző a gyógyvizek fürdőzési célú felhasználása. Az országban szerteszét megtalálható számos gyógyfürdő olyan termálvizes medencékkel felszereltek, melyek a legtöbb egészségügyi problémára megoldást kínálnak. A gyógyfürdő hatása nem csupán szervi panaszainkra nyújthat megoldást, hanem lelkileg is helyrebillenünk a forró vízben lazítva.

Mielőtt azonban strandolásunk helyszínét tervezzük, érdemes tisztában lennünk azzal, mely gyógyvíz milyen hatással van az emberi szervezetre.Ezen ismeretek birtokában, összevetve azokat saját problémáinkkal, könnyebben megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő gyógyvízi adottságokkal rendelkező fürdőhelyet. A gyógyfürdő hatása akkor érvényesül maximálisan, és éri el a kívántakat, ha speciálisan a számunkra legmegfelelőbbet választjuk – akár orvosi segítséggel.

Gyógyfürdő hatása

Gyógyfürdő hatása

Az egyszerű termálvizektől, melyek a legtöbb gyógyfürdő területén megtalálhatóak, vannak jóval egyedibb hatásmechanizmusúak is. A preventív és rehabilitációs célzattal alkalmazott, viszonylag alacsony, 20-25 fok körüli vizek elsősorban mozgásszervi, gyulladásos megbetegedések kezelésére alkalmasak.Hazánkban elsősorban Balatonfüred gyógyfürdője híres az ott található savanyú (szénsavas) vizéről, melyben kimutatható a széndioxid jelenléte. Ennek hatására értágulat következik be, mely a szív munkájára előnyösen hat. A keringés feltételeinek optimalizálódása tehát az érrendszeri megbetegedésekben szenvedők számára nyújt enyhülést. Nem hiába tehát, hogy épp Balatonfüred neves erről a gyógyvízről, hiszen itt található az országszerte neves szívkórház is. A balatonfüredi gyógyfürdő hatása már régóta ismert és előszeretettel alkalmazott.

Zalakaros, Gyula, Kiskunhalas, Szeged városainak gyógyfürdői elsősorban az ott fellelhető alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíznek köszönhetően foglalnak el előkelő helyet országos viszonylatban. Az úgynevezett földes-meszes vizek csontokra gyakorolt pozitív hatásukról, kellemetlen nőgyógyászati gyulladásos megbetegedések kezeléséről, valamint alapvetően a krónikus gyulladásos folyamatok enyhítéséről ismertek. E, hévizek közé sorolt gyógyvíz típus elsődleges előfordulási helye hazánkban Balatonfüred, Miskolc-tapolca, Parád, Cegléd, és Bükkfürdő.

Szavazz!
  
Iktatva: Gyógyfürdő Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Élményfürdő 2024