0

Szauna wellness

A szauna wellness szolgáltatások közt talán az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb kikapcsolódási lehetőséget kínálja. A gyógyfürdőzést és a wellnesst, mint gondolkodási és életvezetési irányzatot kedvelők bizonyára tisztában vannak azzal, hogy bármely élményfürdőt, vagy wellness szállodát felkeresve minden bizonnyal lehetőség nyílik szaunázásra.

A szauna használata évszázados múltra tekint vissza, és rendkívül jó hatással van egészségi állapotunkra.Izzadás során szervezetünk gyakorlatilag lázas állapotba kerül, mely aktiválja immunrendszerünk védekező mechanizmusait, elősegítve ezzel azt, hogy a vírusok és baktériumok tényleges támadásának könnyebben ellenálljunk majd. Ezért is rendkívül előnyös főként a téli, hidegebb időszakban hetente eljárni szaunázni.

Szauna wellness

Szauna wellness

A szauna wellness szemléletet középpontjába állító,jótékony hatásai közül csak egy, az izzadás során történő méregtelenítési folyamat. A bőr pólusai megnyílnak a hő hatására, és a verítékezéssel nem csupán belsőnk tisztul meg, hanem a bőr is feszesebb, rugalmasabb lesz. Élénkül a vérkeringés, fokozódik a pulzus, a zsírégetés, így hatékony segítője lehet a fogyókúrának is. Egyesek arra esküsznek, hogy a szaunázás már önmagában is jó eredményeket produkál a felesleges testsúlyvesztés terén. Ez minden bizonnyal így is van, hiszen a keringés gyorsulásával és az izzadással szervezetünk zsírraktárai is kezdenek lebomlani.

Kutatások bizonyítják, hogy legtöbb szervi megbetegedésünk a stresszre és lelki bajokra vezethető vissza. Az pedig köztudott, miként hat lelkiállapotunkra a szaunázással egybekötött wellness-nap. Nem ostobaság tehát azt állítani, hogy a rendszeres izzadás valamely wellness szállodában, vagy élményfürdőben, nagymértékben csökkenti a hétköznapok és a munka okozta feszült idegállapotot, s az ebből adódó izom-, és izületi fájdalmak is jelentősen csökkennek. A szauna wellness szolgáltatások közt mindmáig az egyik legkeresettebbnek számít.

Szavazz!
  
Iktatva: Wellness Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Élményfürdő 2024