0

Gyógyfürdő kezelések

Az emberi szervezetre számos olyan hatás fejti ki jótékony jellegét, melyeket a szárazon nem tapasztalunk. A felhajtóerő, a hőmérséklet, vagy az oldott formában jelen levő kémiai anyagok mind olyan tulajdonságokkal bírnak, melyeket sikeresen alkalmaz az egészségügy és a gyógyászat már évszázadok óta. Hazánk ilyen szempontból nagyszerű adottságokkal rendelkezik, és az ország számos pontján találkozhatunk különböző összetételű, hőmérsékletű és hatásmechanizmusú gyógyvizekkel. Mindezekre a jellemzőkre épülnek a gyógyfürdő kezelések.

Az orvos által előírt gyógyfürdő használat során rendkívüli módon oda kell figyelni, milyen állapotban is vesszük igénybe a gyógyvíz hatásait. Az előírások betartása igen fontos, hiszen egy magas vérnyomásban szenvedő beteg, vagy egy várandós édesanya esetében a magas hőfok nem feltétlenül tesz jó a szervezetnek. A gyógyfürdő kezelések kiválasztása előtt mindenképpen érdemes szakorvossal konzultálni.

Hőkezelés

Gyógyfürdő kezelések

Míg a hidroterápia kizárólag a vízben emberi szervezetre ható erőket veszi alapul a gyógykezelés és például a gerinc tehermentesítése érdekében, addig a balneoterápia már kifejezetten gyógyvíz segítségével kívánja elérni hatásait. E vizek jellemzője, hogy meghaladják a harminc fokot, és az előírt mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat. Az aktív, valamint a passzív mozgásformákat alapul vevő módszer, a mechanoterápia, mely vízben történő tornával, és masszázzsal kívánja a   különféle megbetegedéseket kezelni.

Az előzőekben tárgyalt eljárások mellett természetesen egyéb gyógyfürdő kezelések is rendelkezésünkre állnak, melyeket mindenképp érdemes kipróbálnunk, ha már ellátogatunk egy minőségi helyre. A szauna méregtelenítő és pihentető hatása után pedig a frissen facsart gyümölcsből készült alkoholmentes koktélok garantáltan jól fognak esni.

Szavazz!
  
Iktatva: Gyógyfürdő Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Élményfürdő 2024