0

Wellness és élményfürdő

A wellness szállók és élményfürdők látogatói minden bizonnyal jól tudják, hányféle szauna vehető igénybe ezekben a létesítményekben. A választás mindig egyedi döntés kérdése, és természetesen azé, hogy szervezetünk mennyire bírja jól ezt a fajta kétségtelenül egészséges megpróbáltatást. A wellness és élményfürdő gondolattársítás tehát mindazok számára tökéletes választásnak bizonyul, akik szeretnének egészségükért és alakjukért is tenni a pihenés alkalmával.

A hagyományos infraszauna azok számára a leginkább alkalmas, akik nem szeretik feltétlen a fojtó meleget. Hőmérsékletét tekintve alacsonyabb, mint a finn szaunáé, így tovább tartózkodhatunk kényelmesen odabent. Egyes vélemények szerint ez a típus a leginkább alkalmas fogyókúrára, hiszen körülbelül 30 percnyi infraszauna használat után már 300 kalória veszteséggel számolhatunk, nem is beszélve a bőr feszesebbé, tisztábbá válásának pozitívumáról. E típusok esetében gyakran kombinálják a hőhatást különböző fény-, és zeneterápiákkal, hogy a bent töltött idő még kellemesebben és kikapcsolóbban teljen. A különböző fények igazoltan jó hatással vannak az emberi lélekre.

Wellness és élményfürdő

Wellness és élményfürdő

A kikapcsoló wellness és élményfürdő látogatás egyik további kellemes időtöltési formája a finn szauna használata, mely mint nevéből is adódik, Finnországból indult világhódító útjára, ahol társadalmi  hagyományokkal bír a faházakban történő izzadás. Jóval magasabb hőmérsékleten üzemel, mint az infraszauna, s ezáltal már kevesebb idő után is úgy érezhetjük, hogy elég volt a forró örömökből.

Akiknek végképp kevés az előző két típus, próbára tehetik tűrőképességüket az úgynevezett gőzkabinban, mely szintén minden wellness  és élményfürdőben helyet szokott kapni. A szaunához képest levegője rendkívül páradús, ezért az első néhány perc során fullasztónak is tűnhet. Viszont ezután beindul a nyirokkeringés, és rendkívül kipihenten, és természetesen vizesre izzadva távozhat a wellnesselő vendég a gőzkabinból.

Szavazz!
  
Iktatva: Wellness Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Élményfürdő 2024