0

Wellness és gyógyfürdők

Az utóbbi tíz évben hazánkban is teret nyert wellness életszemlélet, és a hozzá szorosan kapcsolódó turisztikai kínálat számos visszatérő vendéget szerzett a szállodáknak. Emellett a wellness és gyógyfürdők fogalma is szorosan összekapcsolódott, hiszen a számos beruházásnak és korszerűsítésnek köszönhetően ma már nehezen képzelhető el, hogy egy gyógyfürdő ne rendelkezzen wellness részleggel, ahol a pihenésre vágyók maximálisan feltöltődhetnek.

A wellness és gyógyfürdők iránt érdeklődők az országban számos helyen találnak olyan komplexumokat, ahol mindent egy helyen kapnak meg, legyen az a termálvíz nyújtotta gyógyhatás, az élménymedencék hűs habjai, vagy a wellness szolgáltatások széles választéka. Az esetek többségében mindehhez szálloda is kapcsolódik, hogy a távolról érkező vendégek maximális kényelemben tölthessék napjaikat.

Wellness és gyógyfürdők

Wellness és gyógyfürdők

A gyógyfürdőzés évszázados múltra tekint vissza, és köszönhetően hazánk remek adottságainak, minden régióban megtalálhatóak azok a fürdőhelyek,melyek nagy népszerűségnek örvendenek a wellness és gyógyfürdők rajongóinak körében. Mielőtt leteszi a voksát valamelyik fürdő mellett, érdemes áttekinteni annak teljes kínálatát, bár kétségtelen, hogy azolyan hagyományos wellness szolgáltatások, mint a szauna,  sókabin, vagy például a masszázs, már minden wellness szálloda és gyógyfürdő alapvető kínálatában helyet kapnak.

Wellness hétvégéje megtervezésekor ne feledkezzen meg arról, hogy bizonyos gyógyvizek nem ajánlottak például magas vérnyomás, menstruáció, vagy a várandós hónapok ideje alatt. Abban azonban biztos lehet, hogy a wellness és gyógyfürdők párosítását választva remek szabadidős elfoglaltságra számíthat.

Szavazz!
  
Iktatva: Wellness Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Élményfürdő 2024