0

Wellness étrend

Hazánkban is teret hódít a wellness. Szembe száll a megszokással, a hagyományokkal. Nincs könnyű dolga, hiszen a magyar ember évszázadokon át az egészségtelen életről volt híres. Generációk nőttek fel a hungaricumnak számító ételeken, melyek, lássuk be, nem a wellness szállodák étlapjára valóak.

Ételeink nagy része zsíros, lisztes, fűszeres és nehéz.Desszertjeinket átjárja a cukor, a fehér méreg, mely sokat árt szervezetünknek. Háziasszonyaink képesek az egészséges főzelékekből is, lisztes sűrítéssel, túlzott méretű hőkezeléssel, egy olyan ételt „alkotni”, amely legjobb esetben is csaknem káros. Sajnos attól még messze állunk, hogy iskoláink már gyerekkorban a wellness étrend útjára terelje a fiatalságot.

Wellness étrend

Wellness étrend

A boltok polcain azonban egyre nagyobb részt kezdenek elfoglalni az emberi szervezet számára egészséges olajok széles skálája, a zöldségpulton megjelentek olyan zöldségfélék, mint a rukkola, a madársaláta. Elérhetővé váltak az egészséges élethez szükséges tápanyagokban gazdag tengeri hal és rákfélék is, melyek a wellness étrend alapját képezik. Napjainkban már csak az egyén döntésén múlik, hogy milyen ételt vesz magához. Hiszen az vagy, amit megeszel.

Sajnos még gyakori jelenség, hogy időnként egy-egy hétvégét a wellness központokban töltő ember, abban a hitbe ringatja magát, hogy egészséges életet él. Ez tévhit, hiszem a wellness nem csoda, mely néhány alkalom alatt varázsütésre egészségessé tesz. A wellness út, melyen nap, mint nap járnunk kell, hogy az egészség legyen utunk eredménye. Az azonban biztos, hogy a wellness étrend jegyében zajló táplálkozás jó kezdő lépcsőfoknak bizonyulhat.

Szavazz!
  
Iktatva: Wellness Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Élményfürdő 2024