0

Wellness turizmus

Mindannyian jól tudjuk, hogy a hétköznapok rohanása, a rendszertelen étkezés, a felgyülemlett stressz miként rombolja egészségi állapotunkat. Testi tüneteink, megbetegedéseink pedig aktív szerepet játszanak lelki életünk alakulásában is. S mindez természetesen fordítva is igaz. Amikor végképp kimerültnek érezzük magunkat, és nincs ami újult erővel töltene fel, könnyen megbetegedhetünk.

A szabadidő eltöltésének módját megfigyelve elmondható,hogy az utóbbi időszakban felértékelődött annak a fajta kikapcsolódásnak a szerepe, mely elsődleges céljául az egészségmegőrzést, valamint a testi-lelki egyensúly fenntartását választotta. A wellness gondolkodásmód, és a hozzá kapcsolódó aktív és passzív pihenési formák napjainkra begyűrűztek a turizmus világába is. A wellness turizmus alapvetően az élményfürdőkre és wellness szolgáltatásokra épít, de szorosan hozzá kapcsolható minden olyan tevékenység, mely a sport és az önkifejezés formáit takarja.

Wellness turizmus

Wellness turizmus

A hotelek egy része kifejezetten a wellness turizmus serkentésére, és kiszolgálására építi szolgáltatásait, és élménymedencékkel, egészségmegőrző kezelésekkel, valamint a lélek számára kedves aromaterápiával, szépségápolási szolgáltatásokkal várja látogatóit. A wellness turizmus résztvevői bár általában felkeresik a helyi nevezetességeket, de idejük nagy részét a testi-lelki kényeztetésre fordítják.

Köszönhetően az egyre szélesebb kínálatnak, ma már olyan szabadidős tevékenységekkel is kombinálható a wellness, mint a lovaglás, vagy a természetjárás. Saját ízlésünk és érdeklődési körünk a döntő, miképpen kívánunk részt venni a népszerűvé vált szabadidős irányzatban, de a lényeg mindenképpen az, hogy feltöltődve vághassunk neki feladatainknak a pihenés végeztével.

Szavazz!
  
Iktatva: Wellness Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Élményfürdő 2024